Uppdaterad:
2013-05-24
kl 12:29
Anmälan

Jag vill tack så mycket för förtoendet att återigen, för sjätte gången, få döma ett Flatmästerskap!

Har inte missat ett enda sedan det allra första, 1978, den gången som åskådare, på övriga mästerskapen genom åren har jag startat i alla klasser.

Jag växte upp tillsammans med pudlar vilka jag både ställde ut, tränade och tävlade lydnad med!

Jag bor ett par mil utanför Norrtälje i Roslagen, gick ut GIH 1970 och har sedan dess i hela mitt yrkesverksamma liv arbetat som idrottslärare och gör så fortfarande. Tidigare under många år fanns också hästar med i bilden, av rasen Morgan, det tävlades i körning på SM- nivå och vi hade liten uppfödning.

Jag har varit förtroendevald i Flatklubbens Huvudstyrelse, från 1982 som sektererare och från 1990 fram till 1995 som ordförande! Är nu återigen tillbaks i selen som ledamot i avelsrådet. Jag är utbildad provledare, WT-domare och steward, ingick i provledningen för Flatklubbens första A-prov 2007.

Min första flatcoat införskaffades 1977. Hon visade sig väl motsvara mina förväntningar och vi uppnådde Svenskt Jaktprovschampionat. Jag har därefter med två ytterligare hundar uppnått den meriten! För närvarande finns tre flatcoats i huset och förutom att flitigt starta på jaktprov så får hundarna på höstens jakter varje vecka göra skäl för brödfödan på olika apporteringsuppdrag. Uppfödning med prefixet Sherlock's har skett i liten skala, i år den åttonde kullen sedan 1980.

Jag ser med glädje fram emot att få döma många erfarna hundar, många gröna hundar, många rutinerade förare samt förstås alla de som är i lindan av sin fantastiska samvaro med världens underbaraste ras!!!