Uppdaterad:
2013-05-24
kl 12:29
Anmälan

Stort tack för inbjudan att få delta på flatmästerskapet som domare. Jag ser fram emot en härlig helg! Det skall bli kul att träffa gamla vänner och nya bekantskaper.

Jag, Marie, har haft hund sedan 1970 då jag efter mycket tjatande fick "min" första hund. Rasvalet var väl inte det bästa, det blev en korthårig vorsteh, men pappa ville ha en jakthund och så fick det bli!

Min första egna hund köpte jag 1979 hos Kerstin och Stig Olsson, Kennel Hovhill. Hon hette Hovhills Sensation Girl i stamtavlan. Då jag har mina rötter från Lettlend genom min far, blev valet av namn Meita som betyder dotter/flicka på lettiska.

Den första valpkullen föddes hos mig en oktobernatt 1982. Därefter har det blivit 14 flatkullar fram till nu, på dessa snart 30 år. Kennelnamnet "Meitas" godkändes 1985 och översatt blir det döttrarnas kennel och så är det ju i praktiken. Min bruna flattik Agnes är dotterdotterdotterdotterdotter till Meita. Hon är en duktig eftersökshund på både småvilt som klövvilt och hjälper mig spåra upp vilt utmed vägarna i NVR-sammarbetet med Polisen.

1980 startade jag för första gången på flatmästerskapet. På Claestorp -81 blev första starten med Meita på ett retrieverjaktprov och den senaste var förra hösten med Agnes. Första domaruppdraget på flatmästerskapet blev 1992 i östra sektionen.

Sedan 1993 när jag flyttade ner till Skåne och min Tonie, har jag haft förmånen att bli inbjuden med mina hundar på flera olika godsjakter. Dessa jakter ger guldkant på min tillvaro och jag jagar så ofta jag kan med mina hundar. Numera är det inte bra flattar som följer mig på "Dianas stigar" utan även flera generationer jaktcockrar.

Vi syns!
Marie Strauss