Uppdaterad:
2013-05-24
kl 12:29
Anmälan

Peter Flinck, boende i Sörmland och ägare till två Flatcoated Retreivers och en Labrador.

Jag fick den första Flatten 1991 och gjorde mitt lärlingsarbete under stora delar av 90-talet genom att gå kurser, lyssna, titta och träna. Oj vad nya uttryck och träningstips det fanns.  Vi kämpade på med träning och testade ett antal B-provsdomare i NKl under dryga 10 år.
Min andra flat Speja, nu dryga 11 år har jag startat på B- och C-prov (WT) i samtliga klasser.  Speja har även varit med på Mocktrials i träning och tävling.

Jag var också varit funktionär på B-prov ett par gånger vilket fick mig att förstå vad ett B-prov består av, vad domaren tittar på och vad man måste träna sin hund på.

Och förstås har jag startat på FlatMästerskapet. Till och med på alla FM sedan 2002 och under de åren fått min bruna tik bedömd i allt från Ukl till Ekl. Vi, Speja och jag har dessutom haft äran att få stå högst upp på prispallen vid ett tillfälle.
År 2008 var jag med och planerade och ordnade en klass i FM när Östra sektionen var arrangör.

Jag har varit med och tävlat med hund och varit lagledare på den s.k. Sektionskampen. En lekfull apporteringstävling på blodigt allvar, mellan sektionerna Värmland, G/D, Bergslagen och Östra. Jag lade upp tävlingen en av gångerna då Östra sektionen var arrangerade sektion.

År 2003 utbildades jag m.fl.  via Flat-klubben Östra sektionen av Lena B-K i att vara WT-domare. Allt sedan dess har jag varit domare på 2-5 WT per år för bl.a. SSRK, Flatklubben i olika sektioner, Labrador- och Goldenklubben.

Via SSRK/Ö har jag deltagit på fortsättningskurs för WT-domare och även utbildning för A-prov.

Jag var med och startade en s.k. Kennelkamp (apporteringstävling) med hundar från ”hemmakenneln” och ett par andra, kända kennlar med duktiga hundar och förare.

Några gånger har jag fört hund resp. varit lagledare vid SSRK/Ö uttagningstävling av lag till lag-SM och hade turen att få följa med SSRK/Ö’s lag som domarrepresentant vid lag-SM i Västernorrland.

I mitten på 90-talet gick jag en instruktörsutbildning och var sedan med och höll bl.a. apporteringskurser.

Jag har jägarexamen och använder mina hundar på praktiska jakter.

Jag tycker att Flatmästerskapet är en av årets höjdpunkter och ser fram emot att få se en massa duktiga hundar med förare, träffa nya och gamla bekanta samt att få tävla lite själv.

Sist men inte minst – Lycka till alla ni som skall starta en eller flera hundar under helgen!