Uppdaterad:
2013-05-24
kl 12:29
Anmälan

Jag som har tackat ja till att döma årets Flatmästerskap heter Sune Nilsson.

Jag har haft Flat sedan 1990 och har alltid värnat om Flatcoated Retriever som jakthund. Det har blivit några hundar genom åren och jag har alltid startat på våra jaktprov och, naturligtvis, Flatmästerskapet.

Störst framgång hade jag med ”Östen”, en hund som kom från Inger Karlsson, Micawbers kennel. Honom vann jag unghundsklassen med på FM i Skåne 2000.

Framgångarna fortsatte och han blev jaktchampion 2002, endast 4 år gammal. Tyvärr gick han bort alldeles för tidigt, men vi fick många glada stunder tillsammans. Tack Inger för att jag fick ta hand om honom.

Jag var med och bildade Bergslagssektionen och har även hunnit med ordförandeskapet i Flatklubben HS.

Jag har utbildat mig till Retrieverdomare med uppdrag både inom landet och ute i Europa.

Numera bor jag tillsammans med hustrun Eva utanför Västerås. Vi har en liten uppfödning av Ungersk Vizsla, en stående fågelhund. I familjen ingår även Eddie, Flat, Nellie labrador och Morris, en katt som tror han är en hund. Han kommer från fina kvarteren på Östermalm, så man får behandla honom med respekt.

Jag ser fram emot att komma till Yxnerum och få döma årets Flatmästerskap.

Mästerskapet är ju årets höjdpunkt för Flatägare och jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att pröva sina hundar under dessa trevliga former.

Väl mött i Yxnerum

Sune Nilsson